Kommunen som byggföretag och omvänd moms

Form: KEF

Datum & Tid

Datum: 16 dec, 2021 Tid: 09:00 - 12:00

Plats: Distansutbildning, Distansutbildning

- Skatteverkets nya ställningstagande om byggmoms för kommuner

Skatteverket kom med ny rättslig vägledning angående kommuner och omvänd moms. Reglerna gäller från 1 januari 2022 så det är kort om tid att sätta sig in och eventuellt ändra olika upplägg i kommunen. PwC kommer att förklara vad det hela betyder för kommunerna.

 

Kursinnehåll

Innehåll – Kommunen som byggföretag och omvänd moms (pdf)

Kursens syfte är att ge deltagarna kunskap och lite vägledning hur den nya tolkningen av Skatteverket påverkar kommunerna.

  • Omvänd moms och byggtjänster
  • Praktiska funderingar på hur det ska gå till

 

För vem passar kursen?

Målgruppen är du som jobbar med moms centralt i kommunen, exploaterings- och fastighetsfrågor såsom ekonomichef, redovisningschef eller ekonom inom området. Det är en fördel om flera kompetenser från samma kommun deltar, såsom någon som sysslar med ekonomi/redovisning och exploatering.

 

Kursledare

Göran Andersson är utbildningsledare inom KEF. Han har mer än 25 års erfarenhet av kommunala verksamhet. Allt från ekonom/controller arbete till utbildning och utveckling. Göran har långa erfarenhet som ekonomichef samt förvaltningschef inom samhällsbyggnad och är också utbildad coach.

 

Föreläsare

Christina Grape har lång erfarenhet från kvalificerad skatterådgivning åt kommuner och dess bolag och arbetar på PwC som skatterådgivare åt offentlig sektor.

Lena Josefsson arbetar med momsfrågor för företag, organisationer och kommuner på PwCLena har mångårig erfarenhet av momsområdet, bland annat som rättslig specialist på Skatteverket, föreläsare och skribent.

Information

Sista anmälningsdag
12 dec, 2021
Anmälan
Pris

Medlem: 2 300 kr
Icke-medlem: 3 000 kr

 

Gällande mervärdesskatt tillkommer. Alla kostnader faktureras.

Anmälan är bindande. Om du får förhinder, överlåt din plats till en kollega i stället!
Vi förbehåller oss rätten att ställa in evenemanget vid för få anmälda deltagare.

Partners

© 2020 Kommunalekonomernas förening. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram